Comunicat
La data de 04 aprilie 2014, a avut loc vizita D-lui Prof.Dr.Stephen Hillier, rector al Universităţii de Medicină din Edinburgh, universitate inclusă în „Top 20” din toate universităţile de medicină din lume.
Coordonatorul concret al acţiunii a fost D-ul Acad.Prof.Dr.Dorin Sarafoleanu.
Întrucât D-ul Prof.Dr.Stephen Hillier era interesat în mod deosebit de medicina alternativă ce are costuri mai scăzute şi rezultate foarte bune în bolile metabolice având indicaţia O.M.S. de a se extinde cât mai mult şi având implementarea cea mai mare în SUA, Academia de Ştiinţe Medicale a României a organizat şi o vizită la Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă unde i s-a prezentat aparatura şi mijloacele eficiente de diagnostic şi tratament. Acest institut de medicină complementară se află pe Platforma Academiei de Ştiinţe Medicale având drept coordonator pe Prof.Dr.Florin Brătilă, membru de onoare al academiei şi pe Dr.Corneliu Moldovan care este şi directorul acestui centru de cercetări al academiei.
După o vizită de 3 ore D-ul Prof.Dr.Stephen Hillier a fost impresionat pozitiv exprimându-şi dorinţa de a demara o colaborare concretă pentru care s-a stabilit şi semnat un protocol.
A urmat întîlnirea la Academia de Ştiinţe Medicale cu membri ai academiei.
Acad.Prof.Dr.Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a condus această întâlnire festivă şi de lucru.
Iniţial au avut loc discuţii pe o serie de probleme medicale, D-ul Prof.Dr.Stephen Hillier prezentând date de medicină de ultimă oră cu aspect teoretic şi practic urmate de discuţii.
În continuare, Acad.Prof.Dr.Dorin Sarafoleanu a dat citire unui Laudatio care a constat într-o prezentare complexă a distinsei personalităţi ştiinţifice a D-lui Prof.Dr.Stephen Hillier.
D-ul Acad.Prof.Dr.Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a înmânat diploma de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale Române, D-lui Prof.Dr.Stephen Hillier.
Ulterior, D-ul Prof.Dr.Stephen Hillier a avut întrevederi separate cu o serie de coordonatori ai Centrelor de cercetare de pe Platforma Academiei de Ştiinţe Medicale (Acad.Irinel Popescu, fondator şi coordonator al transplantului hepatic în România, Acad.Victor Voicu, preşedintele filialei Bucureşti a Academiei de Ştiinţe Medicale, Prof.Dr.Emanoil Ceauşu, membru corespondent al academiei, Prof.dr.Hermeneanu Elena reprezentant al Centrului de Cercetări ale Vieţii de la Arad aflat pe platforma acdemiei, centru dotat la cel mai înalt nivel inclusiv cu microscopie electronică, ultracentrifuge, culturi de ţesuturi, celule stem, etc). S-au stabilit în acest context protocoale de colaborare concrete cu teme ştiinţifice exacte pentru diferite specialităţi reprezentative la această acţiune.
Au participat cu această ocazie la această prestigioasă acţiune numeroşi reprezentanţi ai mass-mediei.
Evenimentul a constituit atât o onoare cât şi demararea unei colaborări concrete cu o universitate aflată în topul 20, reprezentând pentru Academia de Ştiinţe Medicale un început care va fi extins şi cu alte asemenea unităţi prestigioase.
Seara a avut loc un dineu de gală la care au participat Prof.Dr.Stephen Hillier, Acad.Prof.Dr.Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, Acad.Prof.Dr.Victor Voicu, Acad.Prof.Dr.Dorin Sarafoleanu şi Prof.Dr.Elena Hermeneanu, pro-rector al Universităţii „Vasile Goldiş” Arad.
Detalii suplimentare aici.